Vi är inte för få!

Jag har aldrig upplevt ett så starkt kristet intresse för något riksdagsval, som inför hösten. Det finns säkert flera orsaker. Möjligheter till samtal via olika media är naturligtvis bidragande, men Facebook, digitala samtalsforum, bloggar och hemsidor är inte numera något nytt – det finns ett annat starkare inslag.

Jag tror vi kan hitta en mycket stark drivkraft till detta intresse i 2015 års ”folkvandring” och samhällets oförmåga att koordinera vilja att hjälpa, med behovet av regler och organisation.

För oss som kristna, innebar denna ”folkvandring” en väckarklocka till att förstå att Sverige inte per automatik skall ses som något självskrivet kristet land. Vi blev tagna på sängen det året, och tvingas nu var dag se hur kristna, numerärt, övertrumfas av muslimer. Vi tvingas se hur delar av ex sv.kyrkan faller för att tillmötesgå islam att etablera sig som en parallell religion, hur rättsväsendet infiltreras av islamska idéer och hur ett rent muslimskt parti erhåller rätten att bilda valbart riksdagsparti.

Vad är det som är så farligt med detta?

Jo, islam är inte bara en religiös idé, utan en andemakt. Och islams herre är inte vår Herre. Så här säger Guds Ord:

Vem är lögnaren om inte den som förnekar att Jesus är Kristus? Den är Antikrist som förnekar Fadern och Sonen. Den som förnekar Sonen har inte heller Fadern. Den som bekänner Sonen har också Fadern. 1 Joh 2:22 -23

Därmed vet vi hur vi skall ”klassificera” islam – som en Antikristlig religion.

Så långt, är numera de flesta med i resonemanget. Men hur reagerar vi?

Vi får inte tappa sugen! Jag har – den sista veckan – upplevt hur kristna talar om att ”Det är kört.”, att ”Det är försent.”, att ”Vi måste fly landet”…

Det är lätt att ta till sådana uttryck när man väljer att se på vad som sker med enbart sina mänskliga ögon. Men som kristna har vi andra ögon, annan kunskap, annan kraft, för att betrakta och agera situationen – vi har Guds Ande och kraft!

Som Guds barn har vi en Fader som vill och förmår vända det mest negativa till något helt oförväntat stor. Vi är barn till kungars Kung och herrarnas Herre. Så länga Han ÄR, är allt möjligt – och Han ÄR alltid.

Kommentera


NOTIS: Alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.