”Upp nu”, fyller 28/2, en månad

Det kanske inte är mycket att hurra över, men tiden går fort. När jag öppnade sidan var det drygt 7 månader kvar till valet, nu är det bara drygt sex månader kvar.

Och min övertygelse om att det kommande valet är en unik möjlighet, men kan bli en ödesdiger förlust, har bara ökat. Jag menar nu inte valet ur en partipolitiskt aspekt, utan valet förstått ur en andlig aspekt. Den rent legala friheten för Guds evangelium, är den stora frågan i detta valet 2018. Skall Sverige styras mot en ännu starkare sekulär stat, eller kommer Sverige öppnas upp för att bli ett land som på allvar börjar försvara korset i sin fana?

Om en förändrad fana är ngt som kommer att införas inom de kommande fyra åren, är en realistisk fråga eller ej är jag inte säker på. Men jag är övertygad om, att kommer öppenheten för islam att ökas och motståndarna mot de kristna värderingar fortsätta sitt samhällerliga undergrävande, ser jag det inte som otänkbart. Nej, snarare ser jag det då som troligt, att den svenska blå flaggan, med sitt gula kors, inom en snar framtid kommer att halas för sista gången och ersättas av ngt fullkomligt neutralt.

Valet i höst är ytligt och i demokratisk anda, ett val avs vilken partikoalition som skall få bilda regering. Men djupast sett, är det i år också en andlig fråga. Vill vi rösta för förstärkt öppenhet för den kristna trons inflytande på landet eller vill vi lägga ned vår röst – och därmed öppna upp för ett politikst agerande, som begränsar och kringsnärjer möjligheterna för Guds Ords förkunnelse.

För den som följt med nyhetsflödet från Europa, bara under senaste halvåret, står det klart att tryck- och yttrandefriheten med små små steg naggats och omgärdats av restriktioner. Sverige måste ställa sig utanför denna trend. Därför behöver Sverige inte bara nya politiker – Sverige behöver ny, tydlig och EU-fri politik!

Det är detta jag vill försöka berätta om med min sida ”Upp nu”.

Kommentera


NOTIS: Alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.