Kristen vs islamisk tro – Jesus Kristus (1)

Människor som påstår att kristen och islamisk tro är ”två sidor av samma mynt” och att Gud är samma som Allah, har missat att läsa och förstå Guds eget Ord. Den avgörande skillnaden är Jesus Kristus och förståelsen av ett ovillkorliga accepterandet av Hans offer. 

Vare sig dessa är pastorer, präster eller biskopar, som påstår att kristen och islamisk tro är samma sak, eller att Gud och Allah är samma väsen, så har dessa personer misstagit sig grundligt! Ja, jag vill redan inledningsvis uppmana dig: 

Lyssna inte till dessa vilseledare! Gå bort från dem och de grupper som ansluter sig till dem. Deras lära är en del i religionssynkretismen – tanken om en enda världskyrka, världsreligion.

Självklart är detta vilseledande tal inte något som gäller enbart skillnaden mellan kristen och islamisk tro, utan mellan kristen tro och alla andra religioners tro.

Men nu vill jag spetsa till det ytterligare – kanske revolutionärt för några:

Kristendom och kristen tro är inte heller samma sak…! 

I den pågående politiska debatten talas ofta om Sverige som ett land som bygger på kristendom – rätt! Och detta är viktigt, för det banar väg för kristen tro. Medan islamiska länder, eller hinduiska, eller vad du vill… banar väg för sina gudar, banar kristna länder väg för kristen tro, vilket ger kristen tro ett stort försprång. Men trots att kristna länders underliggande fundament – kristendomen – banar väg för Kristen tro, är kristendomen inte kristen tro. Att Sverige – politiskt – är och förblir ett kristet land, byggt på kristendom och kristna värderingar, är därför oerhört viktigt. 

Det är här som Jesus Kristus är den livsavgörande skillnaden. För religioner – tom kristendom – är och förblir bara döda livsfilosofiska ideér, till den dag då Jesus Kristus förstås och tas emot – personligt – för den Han är.

Fortsättning följer…

Kommentera


NOTIS: Alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.