Kan man som kristen rösta på…

… Sverigedemokraterna? Frågan blänkte till på min datorskärm och jag var inte säker på om jag skulle tolka den som en fråga eller trotsigt protest.

Men frågan är viktig. Men man kan göra den mer generell genom att formatera den till vilka partier kan man rösta på eller varför inte vilka partier kan man inte rösta på.

Med denna sidan vill jag inte utse ngn vinnare, men jag lyfter gärna fram några ”förlorar” – som jag uppfattar det. Och då avser jag sådan som jag omedelbart kan stryka som valbara – ur mitt perspektiv. Jag att delar in partierna i tre grupper:

 • Motståndare till kristen tro
 • Likgiltiga inför kristen tro
 • Försvarare av kristen tro

Här kan jag alltså utan att studera ngt partiprogram konstatera att socialismen och kommunismen är motståndare till Gud. Socialismens ”nationalsång”, internationalen, lämnar oss inte i tveksamhet över Socialdemokratins mål.

I höjden räddarn vi ej hälsa,
ej gudar, furstar stå oss bi,
nej, själva vilja vi oss frälsa,
och samfälld skall vår räddning bli.

Inte heller lämnar oss kommunism, i dess praktiserade form, i någon tveksamhet. Vem minns inte Sovjetunionen och Öststaterna. Vem ser inte vad som händer i Kina, Nord Korea eller på Kuba?

Visst ser vi lättnader för kristen tro i Kina och på Kuba, och visst finns det de som kallar Nord Korea för diktatur och gärna stryker över ordet kommunistisk… Men landets nuvarande rötter, är från, och har vuxit fram ur, kommunismens mylla.

Därmed menar jag – för min del – att i sökandet efter det mest lämpliga partiet att styra Sverige, har två redan fallit bort: S och V.

***

Fråga: Kan man som kristen rösta på Sverigedemokraterna?
Svar: Ja, jag rensar i vart fall inte ut dem vid grovsorteringen.

En kommentar till “Kan man som kristen rösta på…”

 1. Tack, nu lärde jag mig någonting väldigt intressant: det där med den antikristliga texten i internationalen. Jag har har varit hyffsat intresserad av politik under mitt 42 åriga liv men den texten hade helt gått mig förbi. Jag har visserligen alltid känt på mig att socialism representerar ondska (inte för att politiskt konservativa humanistiska partier nödvändigtvis representerar det goda, inte alls) men när man läser Bibeln, Guds ord, blir allt klarare. Ex.vis Psaltaren kap 2:2:

  The kings of the earth set themselves, and the rulers take counsel together against the Lord and against his anointed, saying, Let us break their bands asunder and cast away their cords from us.

  Vi har ju fått veta av Gud i hans ord hur det går sedan.

  Gud välsigne dig!

  Paul

Kommentera


NOTIS: Alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.