Har Sverige råd med flyktingar?

Kanske rynkar du pannan när du läser rubriken och tänker: ”Kan man ställa kostnader, mot människoliv!” Frågan är viktig och jag har funderat mkt på den, särskilt inför valet.

För att svara snabbt och enkelt på frågan menar jag att svaret måste bli: Ja! Vi har både råd och skyldighet! Men det finns ett men… Vi har en självklar rätt, i samband med detta.

Rätten att bestämma villkoren!

Jag menar att det är just inför detta, som svensk migrationspolitik misslyckats så katastrofalt!

Rätten att vi bestämmer villkoren måste anses som odiskutabel. Och denna rätt måste ställas på de som flyr hit utan undantag! Och är de i verkligt behov av att få skydd, är de också beredda att acceptera hur vi vill ha det.

Vi svenskar har, under de tre sista generationerna, byggt upp det samhälle vi har idag. Jag tror de flesta av oss mycket väl kan tänka att dela med oss av detta till behövande – inom vissa ramar. Och jag tror också jag gör mig till tals för många, när jag menar att det finns två absoluta krav, i samband med migration. Man måste acceptera:

  • hur man beter sig i vårt land
  • den nivå av hjälpen vi vill ge dem

När hjälpen är den basala: mat, kläder, tak över huvudet och myndigheterna förklarar och kräver att svensk etik och lag efterlevs – då är jag beredd, att ge mitt bifall, till flyktingmottagande.

Men verkligheten är nu i många fall den motsatta.

  • Svenskar blir en minoritet av främlingar, i många bostadsområden.
  • Sjukhus ockuperas och sjukhuspersonal hotas när någon släkting skadats i något klanbråk och bråken fortsätter inom vårdens väggar.
  • Försök görs för att ta över och anpassa lag och etik till invandrade kulturers värderingar.

Jag tror faktiskt att många med mig skulle välkomna flyktingar och ge dem en värmande kram, om dessa redan vid första steget in i vårt land, fick lära sig detta enkla och naturliga:

Ni är välkomna till Sverige, men på svenska villkor!

Vi behöver stark och fast politik – med hjärta.

Kommentera


NOTIS: Alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.