Guds bokslut är allvarsord

Det förekommer att man ofta ignorerar Guds dom. Man har svårt förstå hur Gud kan ”döma”: ”Vi lever ju i nådens tid”. Vi behöver idag väckas inför Guds varningar – inte bara gömma profetiornas allvar bakom tal om nåd och nådens tid. Vår tid är ytterst allvarlig!

Först är det grundläggande förstå skillnaden mellan:

  • Lokala händelser i nutid
  • Globala händelser under vedermödan

Vi måste förstå att dessa händelser kan komma att gripa in i varandra tidsmässigt. En ”dom” över Sverige kan komma före vedermödans tid – vara “fristående” – men också en föraning av vedermödan. Blanda inte begreppet ”Dom över Sverige”, med vedermödan. Avfärda inte “domen” med att: ”Detta kan inte ske redan nu!”.

Vad innebär då dom?

Ordet dom är i grunden en form av bokslut. Den grundar sig på bedömandet av vad pågående agerande redan lett fram till och kommer att leda till i framtiden. Den profeterade domen, kan därför ändras, så länge den är en varning och inte har trätt i kraft. När Gud idag dömer Sverige, gör Han det i form av en varning inför framtiden. Han ser och vet vart Sverige är på väg, men att detta kan ändras – Han varnar.

Varnar Gud för ett straff eller en konsekvens?

Här är det viktigt hur vi presenterar varningen, så den tas med på allvar.

Straff är en form av återbetalning och lärdom. Gud har valt att inte straffa synden nu. Däremot får allt våra handlande konsekvenser.

Här måste vi också förstå Andevärldens princip – enl Mark 12:43-45 – att det inte tycks finnas något andligt vacuum i den världen. Ingen stat eller land kan befria sig från andligt inflytande. Och läs noga nu:

Inget land kan vara sekulärt! De politiker som driver sina uppdrag, i tron att landet är sekulärt, är en fara för sitt lands. De förmår uppenbarligen inte bedöma helheten, dvs de andliga farorna.

Gud ser på Sverige – det är min förståelse – och konstaterar att Han inte är välkommen längre. Och Han vet, att utan Honom, är det ute med landet.

Sverige har åter nått den gräns då vågskålen är på väg att slå över. Bokslutet för Sverige, det Han ser och varnar för är, att görs ingen förändring nu, kommer den onda vågskålens krafter falla ut över Sverige. När Birger Claesson fått sin syn blev det en väckelse, framför allt inom pingströrelsen. Vågskålen balanserades åter upp med Guds Andes kraft. Men nu är vi vid ett nytt bokslut, som visar att landet är i akut fara.

Förringa inte Guds varningar. När Han varnar är det ALLVAR!

Men kom ihåg: För Gud är allt möjligt, när Hans kraft får verka! Vi är Hans redskap. Guds folk i regeringsställning – burna av våra förböner – är en av flera vägar att verka.

Kommentera


NOTIS: Alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.