Gud och politik

Det finns, hos några kristna, ett djupt förakt för politik. De seglar fram på effekterna av andras strävan, att bevara Sverige som ett kristet land och tar för givet, att väckelsens frihet är något orubbligt och bestående. Ja, de smutskastar med hätskhet politiskt engagemang.

Till ER säger jag: VAKNA! LYSSNA!

Ni förringar – ungefär på samma sätt som israels folk och styre, under GTs tid – profeternas varningar för att öppna landets dörrar för främmande gudar. Ni tycker allt är bra, men ser inte att den frihet vi har för att utöva vår kristna tro är på väg att gå oss ur händerna. 

Ni är blinda och enögda i er motvilja att förstå pågående samhällsskeden. Och ni beskyller oss – som engagerar oss för evangeli frihet – för att ”bara pladdra”. Betänk då, att det ni kallar för pladder, är vårt kall att kämpa för allas möjlighet att fritt dela evangelium. Och ja! Ni förringar tom att det är ett kall från Gud.

Ni förringar – i direkt förlängning – därmed allas vårt uppdrag och evangeli frihet. Istället menar ni att det vi fått som vårt kall är självskapat, självpåtaget, påhittat…

Ni är uppblåsta, och förstår uppenbarligen inte Andens fulla verk och orden om varje lems betydelse. Ni avslöjar brist på insikt! Eller… bottnar ert agerande i högmod? Dvs ovilja att erkänna att ni agerat fel i era angrepp? Och nu – istället för ett erkännande – väljer ni att göra saken än värre, genom att hålla fast vid ert förringande och förnekande.

Fundera…: Är det kanske Guds hjälp ni förringar?

Ni beskyller oss stundtals för att vi hävdar att politik skulle kunna frälsa? Nej detta är en lögn. Men politik kan hjälpa eller stjälpa landet. Politiska beslut kan öka resp minskar friheten att ocensurerat förkunna evangelium. Och landets politik – den väljer vi.

Jag är ingen profet – att kalla mig så skulle jag aldrig kunna göra! Men jag kan inte tiga när jag upplever att Gud vill att jag skall berätta ngt. Och jag står fast – trots glåpord. Ni borde skämmas, pga ert förakt!

Be för att landet får en regering efter Guds vilja. Då kommer vi att kunna bevara Sverige fritt för evangeli budskap, och jag är övertygad i min lyhördhet mot Gud: Då kommer Gud åter använda Sverige som ett internationellt redskap, för att visa sin stora kärlek.

En kommentar till “Gud och politik”

  1. Jag är med dig, Bertil, och du vet nog att jag försvarade dig på en annan blogg. Det problem jag ser i nästan hela samhället är att några låter förnuftet vara slav under viljan. En politiker kan komma med nya argument när de andra inte fungerar, det har jag sett flera gånger. Idag är det en bra dag och jag firar med ett glas. Idag är jag deppig och piggar upp mig med ett glas.

    Det är förnuftet som gör att Ordet öppnas när vi lyder. Denna gudagåva är under angepp idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.