Ett varningens ord – väldigt aktuellt

Det är nu nästan exakt sju år sedan Herren överaskade mig med ngt som blev som ett mellanting mellan tilltal och syn. Det var ett tilltal, men samtidigt blev det bildligt – mer precist kan jag inte beskriva det. Kanske är vi nu framme vid en tidpunkt då konsekvensen kommer att drabba oss eller – om vi förstår och agerar utifrån allvaret – förbytas i välsignelse. Jag har fått till mig att åter visa vad Han gav.

Mullsjö, söndagen den 6 mars 2011, ca 07.40

Det jag vill berätta om nu, kom för mig med överraskning. Och i denna, skrivandets stund, har jag rest mig från mitt morgonsamtal med Gud, för att sätta mig vid datorn och skriva ner de tankar Han gett mig.

Jag läste i Luk. 19:11-27, om mannen som ger några tjänare pund att förvalta. Hur han reser bort och så småningom kommer hem och begär att få se resultaten. Vi vet vad som händer…

Men så manas jag läsa vidare – om Jesu intåg i Jerusalem, vers 28 och framåt.

Nu lyfter Herren ut vers 41–44 – och Jerusalem är inte längre Jerusalem, utan vårt land – Sverige.

Jesus gråter när Han i en framtidssyn ser vallar byggas, för att: 

  • ”…omringa och ansätta dig från alla håll…”
  • ”…slå dig och ditt folk till marken…”
  • ”…inte lämna sten på sten…”
  • ”…eftersom du inte förstod att tiden var inne för ett Guds besök…”

Detta gäller plötsligt Sverige!

Och dessa fientliga belägringsvallar blir, i Herrens tilltal denna stund, inte till vallar av fysisk karaktär – som inför en militär aktion. De är belägringsvallar av ondska och ockultism. Men kvar står orsaken, tydlig och utan förmildran: 

”… eftersom du inte förstod att tiden var inne för ett Guds besök…” 

Detta är ett budskap till svensk kristenhet – nu.

Gudsordet demonteras!
Det Bibeln kallar synd, görs till en mänsklig rättighet.
Det som varit heligt och så är, i Herrens ögon, negligeras.
Kärleken svalnar och ”mammon-tjänandet” blir viktigare än någonsin.

Gud sänder uppmaning och varning till kyrka:

Låt ordet och bönen återfå främsta platsen,
före all ”vacker” verksamhet.

Ni lämnar landet obevakat,
så det besätts av
ockultismens makter.

Jag vill besöka
era hjärtan på ett ännu innerligare sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.