“Be för överheten” – 1

en snara när det misstolkas

Nej, jag menar naturligtvis inte att vi skall sluta be för våra politiker. Men att göra detta till en vers som motarbetar aktivt valdeltagande, är vilseledande!

Det finns  grupper som jag vill kalla “politiska pacifister”. De menar att de på kristen grund vägrar rösta, genom att smyga in ordet “bara” i Ordet om att “…be för överheten”.

Ett Bibelord dessa använder för att förklara sitt ställningstagande är Rom 13:1-forts, kapitel börjar med: ”Varje människa ska underordna sig den överhet hon har över sig…”

Varför är det då vilseledande påstå att vi inte skall rösta?

Jo, därför att Sverige idag – 2018 – ännu inte har någon överhet! Överheten är – som ett delresultat av väckelsen från mitten av 1800-talet – nu avskaffad! Den sociala reformen, som ägde rum i Sverige, slog undan fötterna för den typ av överhet som styrt vårt land fram till 1866 – då ståndsriksdagen upplöstet. Från detta år, fram till 1975… har rösträtten utvecklats och Sverige har inte längre (nu…) någon ärvd eller påtvingad överhet – vi har en vald överhet.

Politikerna i vårt land är folkvalda! Vill ngn kalla dem för överhet – i klass med den överhet Paulus talar om – så är man redan – eller åter igen – självvalt kuvad. Om alla böjer sig för politikerna – då vi ännu har möjlighet att utnyttja vår rätt att välja – då har vi mkt snart åter en överhet över oss. Och jag – och många med mig – menar att vi är på väg ditåt, med en övervägande del politiker som drabbats av PK-sjuka och som utestänger friska dito, så som varande: Icke önskvärda.

Gud är vår överhet – med rätta! Och genom att välja förståndigt kommer vi tillåtas ha Gud som vår överhet – utan att behöva krypa in i något hemlighetsmakeri och några hemliga katakomber.

Låt inte vår frihet i Sverige bli “reglerad”, eller Satan att bli landets överhet, genom att låta en – av Gud given möjlighet – gå Guds folk ur händerna.

  • Be!
  • Gå och rösta!
  • Bed sedan återigen för de politiker du valt, att de styr landet så att Ordet och Ordets förkunnelse få verka i frihet!

Kommentera


NOTIS: Alla kommentarer granskas innan de publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.